Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Οι «διαφορετικές αντιλήψεις» του ΠΑΣΟΚ

Μια ομιλία σε «νέους αγρότες» στην Αρχαία Ολυμπία, δυο άρθρα και μια συνέντευξη σε εφημερίδες, μια περιοδεία στον Πειραιά, ήταν το πλούσιο προεκλογικό πρόγραμμα του Γ. Παπανδρέου το Σαββατοκύριακο και χτες. Ολες οι δημόσιες τοποθετήσεις του ήρθαν να υπηρετήσουν το ψευδεπίγραφο σύνθημα «δυο διαφορετικές πολιτικές και αντιλήψεις για το μέλλον της χώρας», που χρησιμοποιεί σ' αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ.

Ας δούμε μερικές από τις τοποθετήσεις του:

-- Θα «στηρίξουμε την απασχόληση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τον Πειραιά. Τι ακριβώς εννοούσε; Οπως ο ίδιος περιγράφει με άρθρα του σε «Απογευματινή» και «Real News» το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να προωθεί πολιτικές μερικής απασχόλησης, μέσω της «κοινωνικής εργασίας», την «επέκταση των ενεργητικών μορφών απασχόλησης» και της «επιδότησης» των εργοδοτών για να κάνουν προσλήψεις!! Με άλλα λόγια. Το δικαίωμα στην εργασία, στο λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ μεταφράζεται σε «ευκαιρία» για το κεφάλαιο να πλουτίζει από την τζάμπα εργασία των ανέργων!

-- «Οι νέοι αγρότες έχουν δικαίωμα να ζήσουν στον τόπο όπου γεννήθηκαν και να ευημερούν», είπε ο Γ. Παπανδρέου στην Ολυμπία. Τι ήθελε να κρύψει; Οτι κάθε χρόνο την τελευταία 10ετία βγαίνουν εκτός παραγωγής 20.000 μικρομεσαίοι αγρότες, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού.

--«Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, δίνει νέες δυνατότητες (...) η κακή διαχείρισή της, από τη ΝΔ (...) είχε άμεσες επιπτώσεις στο εισόδημα»των αγροτών ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου στον ίδιο χώρο. Πρόκειται για τεράστιο ψέμα του Γ. Παπανδρέου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνώριζε ήδη από το 2003, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραφε τη νέα ΚΑΠ, ότι αυτή θα επιφέρει συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, μείωση των τιμών των προϊόντων, και περικοπές στις επιδοτήσεις. Δεν πρόκειται λοιπόν για θέμα «διαχείρισης» αλλά για προώθηση μιας συγκεκριμένης πολιτικής που φέρει «γαλαζοπράσινη» υπογραφή.

-- Θα δημιουργήσουμε «ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο την "πράσινη ανάπτυξη", που θα φέρει καινούργιο πλούτο στη χώρα», είπε χτες στον Πειραιά ο Γ. Παπανδρέου. Πριν μερικούς μήνες είχε διευκρινίσει και ποιος θα τον καρπωθεί: «Το δημόσιο θα σχεδιάζει, θα χρηματοδοτεί, θα δίνει την κατεύθυνση, την αρχική ώθηση και τα κίνητρα, για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές και στη συνέχεια τη σκυτάλη θα παίρνει ο ιδιωτικός τομέας!! (...) Θα υπάρξουν επενδύσεις σε τομείς από τις κατασκευές μέχρι τις μεταφορές, τον τουρισμό, τα γεωργικά μας προϊόντα, την καθαρή ενέργεια, τις νέες τεχνολογίες, τον πολιτισμό (...) στις μεγάλες αυτές επενδύσεις θα υπάρξουν κέρδη. Κέρδη για επιχειρήσεις»! (Ομιλία Γ. Παπανδρέου 5 Μαρτίου 2009, στην Αίγλη Ζαππείου για την Προγραμματική Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, την Πράσινη Ανάπτυξη).

-- «Δικός μας γνώμονας είναι το δημόσιο συμφέρον - και με βάση αυτό έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια για την ανάγκη να υπάρχει ένας δημόσιος έλεγχος στις βασικές υποδομές της χώρας». Απάντησε, ο Γ. Παπανδρέου σε ερώτηση στη συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», αν το ΠΑΣΟΚ«ως κυβέρνηση θα πάρει πίσω τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τα λιμάνια;». Το ΠΑΣΟΚ ξεπούλησε το 65% του ΟΤΕ. Επιχείρησε τρεις φορές από τη θέση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την «Ολυμπιακή Αεροπορία», ενώ παραμονές των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης της ΝΔ με την «ΜΙG» ο αντιπρόεδρος του συγκεκριμένου ομίλου Αν. Βγενόπουλος είχε δηλώσει ότι «η πρότασή του κουμπώνει με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ»! Οσο για τα λιμάνια. Ενα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησε από δρόμους μέχρι διώρυγες και γέφυρες σε πολυεθνικούς ομίλους δε χρειάζεται διαπιστευτήρια...


Π. Θ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ